HEMEN TEKLİF AL
Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Aileler İçin Önemli Bir Yatırım
10 gün önce

Çocuk sağlığı, ailelerin en öncelikli konularından biridir. Sağlık hizmetlerinde artan maliyetler ve enflasyon oranları, ailelerin sağlık masraflarını ciddi anlamda etkiliyor. Bu durumda tamamlayıcı sağlık sigortası, aileler için büyük bir destek sağlıyor. Çocukların sağlığı ve iyi bir eğitim alması, başarılı bir gelecek için olmazsa olmazdır.

Aile Poliçesi ile Avantajlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı sağlık sigortası, hem çocuğunuz hem de aile olarak satın alabileceğiniz bir poliçedir. Sigorta firmaları, aile poliçesi tercih edildiğinde çoğu zaman indirim uygulamaktadır. Aile poliçesi, tek bir çocuk için ödenecek olan prim tutarından daha avantajlıdır. Ayrıca aile poliçesi satın alındığında vergi indiriminden de yararlanılabilir.

Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK anlaşmalı olan özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek sağlık hizmeti almanızı sağlar. Bu sigorta türünde 2 ana teminat bulunur: yatarak ve ayakta tedavi teminatları.

Yatarak Tedavi Teminatı

24 saatten fazla süren tedavilerin masrafları bu teminat ile karşılanır. Evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme ve ambulans hizmetleri de bu teminat türü kapsamında karşılanır. Ameliyatlar ise limitsiz olarak karşılanır.

Ayakta Tedavi Teminatı

Doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon ayakta tedavi teminatı kapsamında karşılanan tedavilerdir. Sigorta firmasına bağlı olarak yıllık muayene adetleri değişkenlik gösterir.

Ayakta Tedavi Teminatı

Doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri, ileri tanı yöntemleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon ayakta tedavi teminatı kapsamında karşılanan tedavilerdir. Sigorta firmasına bağlı olarak yıllık muayene adetleri değişkenlik gösterir.

Çocuk Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Çocuğunuza tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmeniz için bazı seçenekler mevcuttur:

  1. Mevcut sağlık sigortanıza çocuğunuz için ek prim ödeyerek dahil edebilirsiniz.
  2. Aile poliçesi satın alarak, aile olarak tek bir poliçe altında sigortalanmış olursunuz. Sigorta firmaları aile poliçesi satın alan ailelere genelde bir indirim de uygular.
  3. Sadece çocuğunuz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Ancak bu seçenekte, sigorta firması bulma seçeneğiniz azalacak ve ödeyeceğiniz prim yükselebilir.

Çocuklarınızın 25 yaşına gelene kadar ve evlenmemiş olması şartıyla aile poliçesi içinde kalabileceğini unutmamanız önemlidir. 25 yaşını aşan genç yetişkinler ise bireysel sağlık sigortalarını kendileri yaptırabilirler.

18 Yaş Altı Çocuklar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Seçenekleri

18 yaş altındaki çocuklar için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanın üç farklı yolu vardır:

  1. Ebeveynlerin özel sağlık sigortaları varsa, çocuklarını da dahil ederek tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilirler.
  2. Ebeveynlerin özel sağlık sigortaları yoksa, tüm aile fertleri için sağlık sigortası yaptırarak düşük prim ödemeleriyle sigorta sahibi olabilirler.
  3. Ebeveynler sadece çocukları için özel sağlık sigortası alabilir. Ancak bu durumda sigorta şirketi seçenekleri azalır, ödenecek prim ücretleri artar ve vergilerden faydalanılamaz.